Over ons & Contact

Wij zijn familie Elgersma

Trotse eigenaren van een melkveehouderij in Makkum.

Sinds 2021 genieten honderden families dagelijks van onze zuivel tijdens ontbijt, lunch en avondeten. Met liefde en zorg zetten we ons dagelijks in voor koe, natuur en gezin. U proeft het in onze rauwe weidemelk of één van onze andere zuivelproducten.

 

Met een scherpe en soms eigenwijze visie geven wij meerwaarde aan onze melkproducten. Dat gaat verder dan melk alleen, het begint al bij ons gezin en de zorg voor onze dieren.

 

Wij zijn een (h)echt gezinsbedrijf, waarin ieder zijn of haar steentje bijdraagt. Daarnaast hechten wij zeer veel waarde aan het natuurlijke gedrag van onze koeien, daarom lopen bijvoorbeeld alle koeien buiten. Tot slot worden al onze producten door onszelf, met zeer veel tijd en aandacht, volgens ambachtelijk proces bereid.

 

Openheid en transparantie zijn voor ons belangrijke waarden. In onze omgeving merken wij dat mensen telkens minder verbondenheid voelen met de agrarische sector. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de Nederlanders meer wil weten over de herkomst van de producten die zij consumeren.

 

Daarom betrekken wij u graag bij het boerenleven. Wij nemen u mee over ons erf, beantwoorden al uw vragen en laten u zien hoe ons product tot stand komt. Dit alles zodat u een verantwoorde keuze kunt maken over welk product u op uw keukentafel neerzet.

Sinds 2023 kunt u naast verse melk ook voor andere variaties bij ons terecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (vruchten)yoghurt, vla of kefir. Maar ook ons heerlijke ijskoffie valt goed in de smaak! Ontdek het volledige assortiment in onze boerderijwinkel

Hartelijk welkom in onze Koffie & Theetuin! Neem plaats en geniet van een moment voor u zelf. terwijl u geniet van het prachtige uitzicht en onze grazende dieren. Indien u wenst, vertellen we u graag meer over ons bedrijf en het boerenleven.

Openingstijden

Boerderijwinkel & Melktap

  • Maandag t/m Zaterdag: 8:30 – 19:30 uur
  • Zondag & Feestdagen: 10:00 – 19:30 uur

Koffie & Theetuin / Rustpunt

Van mei tot oktober:

Dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.

Let op: Afhankelijk van de weersomstandigheden.

De tuin is open als de vlag in de mast hangt.

 

De Hemmen Makkum

EMAIL

dehemmenmakkum@gmail.com

TELEFOON

0652180075

ADRES

Weersterweg 4, 8754 JD Makkum